top of page

Case Study: Gamaco en Sync Consulting

 

Uitdaging

Gamaco, een marktleider in hun branche met jarenlange groei, kampte met enkele belangrijke uitdagingen. Ondanks hun succes merkte Gamaco dat het werk ongelijk verdeeld was en dat al te vaak enkelen in de organisatie overbelast werden. Tijdens drukke periodes namen stressniveaus snel toe, wat een negatieve invloed had op de kwaliteit en het werkplezier. Op lange termijn was er nood aan een meer duurzame aanpak om verdere groei mogelijk te maken.

 

Ze wilden een werkomgeving creëren waarin de workload zelfs tijdens de drukste periodes controleerbaar bleef, teamleden zelfstandig en proactief konden werken, en er een sterke basis was voor toekomstige aanwervingen.

 

Stappen naar verandering

Om deze uitdaging aan te pakken, besloten ze de hulp in te roepen van Sync Consulting. Samen hebben we de volgende stappen ondernomen:

 

  • Strategische oefening: We begonnen met een strategische oefening om de prioriteiten van het bedrijf helder te krijgen.

  • Taken herschikken: We verdeelden taken van het managementteam naar andere medewerkers binnen de organisatie.

  • Procesanalyse: We tekenden de flow van bepaalde processen uit om duidelijkheid te scheppen en deze te optimaliseren.

  • Educatie en visualisatie: Teams werden opgeleid in onder andere productkennis en kregen (visuele) hulpmiddelen om hun werk efficiënter uit te voeren.

  • Intere communicatie: We introduceerden overleg tussen de afdelingen om de prioriteiten af te stemmen en elkaar te ondersteunen in het behalen van deadlines.

 

De impact van deze acties toonde zich in volgende resultaten:

Bij Gamaco heerst nu een verhoogd gevoel van rust en vertrouwen, zelfs tijdens de meest hectische periodes. Het managementteam kan zich beter concentreren op grote projecten, interne communicatie en toekomstige groeiplannen.


Bovendien is er nu meer duidelijkheid over de competenties en verantwoordelijkheden binnen de organisatie. Dit zorgde voor realistische verwachtingen per persoon en hielp ook bij het bepalen van de behoeften voor nieuwe aanwervingen. Geen ruis meer, maar heldere communicatie en op elkaar afgestemde teams!


Dankzij de samenwerking met Sync Consulting heeft Gamaco een cultuur ontwikkeld met meer aandacht voor coaching, het stimuleren van zelfstandigheid en betrokkenheid. Dit heeft geleid tot zowel een efficiëntere werkorganisatie als een positieve en stressvrije werkomgeving.

 

Comments


bottom of page