top of page

Een fijne kijk op talentmanagement: Multipliers

Een Multiplier is iemand die het vermogen heeft om de effectiviteit en productiviteit binnen een team of organisatie te vergroten. Leiders of teamleden met multiplier-kwaliteiten hebben een aantoonbaar positieve impact op de algehele prestaties van hun omgeving.

 


Effectief talentmanagement richt zich op het identificeren en cultiveren van multipliers binnen een organisatie, omdat zij aanzienlijk bijdragen aan de groei en het succes van het team.

 

Wat kenmerkt een multiplier?

  • Empowerment: Multipliers geven teamleden het gevoel mede-eigenaars te zijn van projecten en doelen. Ze bevorderen vertrouwen en autonomie, en stimuleren een cultuur waarin mensen zich vrij voelen om ideeën te delen en initiatief te nemen.

  • Effectieve vraagstelling: In plaats van alle kennis te bezitten, stellen multipliers de juiste vragen om het denkproces van anderen te stimuleren. Ze luisteren aandachtig naar diverse perspectieven en ideeën.

  • Uitdaging: Multipliers dagen teamleden uit met taken net buiten hun comfortzone, wat bijdraagt aan persoonlijke en professionele groei.

 

Ga zelf als Multiplier aan de slag:

Identificeer taken die teamleden met veel gemak uitvoeren en zoek de common ground tussen deze taken. Ontdek van daaruit nieuwe taken die passen bij hun skills voor duurzame ontwikkeling.

Comments


bottom of page